Gå til hovedindhold

Færdselssikkerhedskommissionen testede sikkerhedssystemer på FDM Sjællandsringen

Færdselssikkerhedskommissionen sætter færdselssikkerhed på dagsordenen med ekskursion til FDM Sjællandsringen den 7. februar 2024.

07. feb. 2024

Indhold

  En stor del af færdselsuheld skyldes trafikanternes adfærd, og derfor sætter Færdselssikkerhedskommissionen nu fokus på de moderne hjælpemidler, biler kan udstyres med.

  Kommissionens medlemmer testede blandt andet avancerede bremsesystemer og intelligente fart- og vognbaneassistenter. De avancerede førerassistentsystemer hjælper chauffører med blandt andet at holde den nødvendige afstand til forankørende biler og holde vejbanen.

  ”Selvom der kommer stadig flere biler på vejene, så er antallet af dræbte i trafikken ikke steget og har de sidste par år været rekord lavt. Det skyldes blandt andet ny teknologi, og derfor er det vigtigt, at vi hele tiden ser på nye muligheder for at gøre trafikken mere sikker,” siger formand for Færdselssikkerhedskommissionen Niels Flemming Hansen.

  Udover test af forskellige typer af sikkerhedsudstyr på FDM Sjællandsringen, fik kommissionens ekskursion også oplæg fra Havarikommissionen for Vejtrafikulykker, Dansk Industri, FDM og Rådet for Sikker Trafik.

  ”Færdselssikkerhedskommission arbejder bredt med sikkerhed for alle trafikanter. Derfor er det vigtigt for os hele tiden at være opdateret på den nyeste viden, så vi kan komme med de bedst mulige anbefalinger,” siger næstformand Thomas Jensen

  Det er Færdselssikkerhedskommissionens formål at komme med forslag til initiativer, der kan forbedre trafiksikkerheden og nedbringe antallet af trafikulykker.

  Kontakt formandskabet for Færdselssikkerhedskommissionen:

  Formand Niels Flemming Hansen, Det Konservative Folkeparti
  niels.hansen@ft.dk, 61 62 32 21

  Næstformand Thomas Jensen, Socialdemokratiet
  thomas.jensen@ft.dk, 61 62 41 78